Ik ben op zoek naar ...

Aanleg terras

De aanleg van een schitterend terras is een kunst op zich. Afhankelijk van de stijl van je woning en de vorm van je tuin, moet het terras het perfecte sleutelstuk worden. Met andere woorden, een terras is pas geslaagd als het zorgt voor een aangename overgang tussen binnen en buiten, als het ruimtegevoel van de woning wordt vergroot en tenslotte als het uitnodigt om die schitterende tuin te gaan bezichtigen.

Hoe Hexa Tuinwerken daar telkens in slaagt, hangt van volgende factoren af:

 • ontwerp;
 • materiaalkeuze;
 • legpatroon;
 • stijl en budget.

We geven je graag extra uitleg.

Ontwerp terras

Terras aanleg

Een terras ontwerpen en aanleggen kan op 2 manieren gebeuren. Is je tuin al aangelegd, dan creëert Hexa Tuinwerken een terras op basis van de stijl van het huis en de tuin. Vormt het aanleggen van een terras, een onderdeel in een totaal nieuw tuinconcept, dan wordt ze ontworpen door de tuinarchitect. Meestal gaat het ook verder dan alleen maar het terras. Oprit en tuinpaden worden mee uitgetekend en aangelegd zodat het finale resultaat verbluffend mooi is en wonderwel werkt.

Materiaalkeuze

Om het even naar welk materiaal je voorkeur uitgaat, het moet de vier Belgische seizoenen aankunnen en vrij stevig zijn. 2 factoren zijn bepalend voor de keuze: enerzijds jouw persoonlijke smaak en stijl van het huis en de tuin, anderzijds het beschikbare budget.

 • Terrasklinkers
  Klinkers hebben de eigenschap dat ze budgetvriendelijker zijn dan hout, natuursteen of kasseien. Klinkers zijn ook bijzonder stevig en daarom uiterst geschikt voor opritten en terrassen. Er zijn 2 soorten klinkers beschikbaar:

  • Betonklinkers hebben krak dezelfde vorm en je hebt ze in meerdere kleuren.
  • Kleiklinkers zijn rustieker, ogen warmer en hebben een langere levensduur.
  • Om uw klinker keuze te maken, kan u de toonzalen van onze
   leveranciers Van Pelt in Zoersel of bouwmaterialen Janssens in Brecht bezoeken.
 • Terrastegels
  Terrastegels heb je in alle soorten, gewichten en prijzen. De drie belangrijkste soorten waaruit het meest wordt gekozen zijn betontegels, keramische tegels of natuursteen. Elke soort tegel heeft zijn voor- en nadelen. Qua prijs, kom je met natuursteen het duurst uit, maar het biedt wel het meeste voordelen en het resultaat is met de andere soort tegels niet te overtreffen.

  • Voor een gigantisch groot aanbod tegels kan u terecht bij onze partner: is Azuleo in Wijnegem.
 • Houten terras
  Klanten vragen Hexa Tuinwerken, ook wel eens een terras met een hedendaagse look. Een volledig terras in hout kan dit geven. Maar ook de combinatie met verschillende materialen waaronder hout, kan zeer modern ogen. Welke zijn de 4 meest gevraagde houtsoorten?

  • Tropisch hardhout of stijgerhout: bijzonder gebruiksvriendelijk en duurzame houtsoort.
  • Europees hout: ecologische houtsoort van duurzaamheidsklasse 2
  • Thermowood: innovatieve, ecologische houtsoort van dennen en goedkoper dan tropisch hardhout.
  • Houtcomposiet: recyclage product uit houtvezel en plastiek met een houten look, diverse tinten en uiterst onderhoudsvriendelijk.

Afwerking, de kers op de taart

Hexa Tuinwerken levert werk af dat tot in de puntjes af is. Bij aanleg van terras, oprit of tuinpaden, is het werk pas echt af als ook gedacht is over de ‘finishing touch’: decoratieve elementen, imposante bloempotten en planten. We gaan je zeker originele en stijlvolle ideeën voorstellen.

Jouw project wordt uniek. Geef je droomtuin nu vorm. Doe hier nieuwe inspiratie op voor een exclusief terras. Gun jezelf de privacy zonder zichtbelemmeringen met unieke omheiningen. En laat van je horen. Starten doe je bovenaan in het keuzemenu.

Plannen voor een nieuw terras? In welk materiaal?

Vraag vrijblijvend naar de vele mogelijkheden en krijg al eerste advies.